Sedan 1995 har Avesta Art presenterat samtidskonst i samklang med slaggstensväggarnas uttrycksfulla inramning.  Utställningen har återkommit, med nya temat och olika uttryckssätt, från början vartannat år och numera varje år. Besökare har kommit tillbaka utställning efter annan, nya har tillkommit, alla för att finna en utställning som ständigt förnyar sig och växer.

Avesta Art 2019
18 maj vernissage 12.00-16.00

19 maj – 15 september – 10.00-17.00
Midsommarafton stängt

www.verket.se

 

Folkare Landsbygdsforum

Folkare Landsbygdsforum är ett informellt nätverk för att främja landsbygdens utveckling i Avesta kommun. Ledamöterna företräder kommundelarna Grytnäs, Folkärna, By och tätorten Avesta, Lantbrukarnas Riksförbunds kommungrupp samt Avesta kommun. Ordförande är kommunfullmäktiges ordförande och sekreterare är kommunens landsbygdsutvecklare. Folkare Landsbygdsforum fungerar som kommunbygderåd för Avesta.

Restaurang Dalahästen

https://dalahasten.gastrogate.com

 

 

 

 

 

Folkare konstförening


Öppen för alla som vill bli medlemmar och delta i vår verksamhet: Utställningar, studiebesök, föredrag, resor och studiecirklar. Konstföreningen arrangerar en Höstsalong för konstamatörer i alla åldrar i Avesta. Vi är medarrangör till Konstrundan och bistår med administration, volontärer och information.

Folkare Konstförening Facebook

Humlebackens kulturhus

 
Humlebackens Kulturhus är beläget i det mycket natursköna biosfärområdet ÄLVLANDSKAPET Nedre Dalälven. Mötesplats för människor, musik, konst, lyrik och natur. Humlebackens Kulturhus, f.d Bäsinge missionshus, byggdes år 1912 och har alltid varit en mötesplats för folket i bygden. Adress: Bäsinge 19, Krylbo.

Öppet i samband med KONSTRUNDAN. Kaffeservering med hembakat bröd. Utställningar.

Kl. 11.00-17.00.

https://www.humlebackenskulturhus.se

 

Brunnbäcks Herrgård

Brunnbäck är en anrik mötesplats vid Dalälvens strand i södra Dalarna, inte långt från Krylbo. Här utkämpade dalkarlar och danskar en blodig strid år 1521 och på 1600-talet fanns här gästgiveri, post och tingshus. Idag är Brunnbäcks Herrgård ett nav för olika verksamheter och möten. Här genomför Management House flera av sina utbildningar och här bokar företag gärna sin dagkonferens. Det vackra läget och den inspirerande miljön uppskattas i många sammanhang, oavsett om det gäller högtidsmiddagar, bröllop eller lyxig bed & breakfast.

Brunnbäcks Herrgård

Svetshuset Avesta

 

Hemsida


Bli sponsor

Stöd Konstrundan Avesta

Stöd vår verksamhet och bidra till att vår kommun blir ännu bättre!

Vill du också få en plats här och bidra till att Konstrundan i Avesta blir ännu bättre? Du som sponsor får plats här på vår hemsida med logotype, presentationstext och länk till hemsida. Fyll i formuläret så kontaktar vi Er.

    Ja, vi är intresserade av att sponsra Konstrundan Avesta

    * Obligatoriska uppgifter