Konstrundan arrangeras av de medverkande i samverkan med Folkare konstförening kring administration, ideellt arbete och information.

Folkare konstförening är en ideell, allmän konstförening som verkar för ett levande konstliv i Folkarebygden; Avesta med omnejd. Konstföreningen arrangerar utställningar, konstresor, studiecirkel, köper in konst till konstlotterier och genomför konstprojekt av olika slag.
Varje höst arrangerar Folkare konstförening en Höstsalong för amatörer som är öppen för bosatta inom Avesta kommun och/eller betalande medlemmar i Folkare konstförening.

Föreningen välkomnar konstintresserade att bli medlem. Medlemskapet kostar 200kr/år. Betalande medlemmar får t ex rabatt på entré till Avesta Art och på inköp av konst från föreningens utställningar.

Folkare konstförening samverkar med Studieförbundet Vuxenskolan och Kultur Avesta och är medlemmar av riksförbundet Sveriges konstföreningar.

Frågor om medlemskap eller verksamhet Kontakt: folkarekonst@gmail.com eller meddelandefunktionen via föreningens Facebookgrupp.

Få information och följ föreningsverksamheten   på:

Folkare Konstförening på FaceBook