Om Lotta

I mitt måleri inspireras jag av naturen runt omkring mig och dess skiftningar.
Sjöar, älvar, vattenspeglingar och skogar. Från det brusande bäckvattnet på våren till dimman och gråskalan i november och vinterns ljus och avskalade landskap.

Jag påbörjade mina första trevande försök med akvarell när jag började på lärarutbildningen för snart 20 år sedan. Efter det har det blivit en del kurser, men jag är till största delen självlärd.

Jag vill alltid utvecklas vidare och jag tycker att det är spännande att hela tiden utmana mig själv i mitt skapande, prova mig fram med nya tekniker och motiv. Kännetecknande för mina akvarellmålningar är mötet mellan mjuka akvarelltekniker och tydliga kontraster och detaljer. Det skapar stämningsfulla akvareller som bjuder in betraktaren och som ger en känsla av att befinna sig i naturen. 

Kontaktuppgifter

Konst.se/lottaandersson

070-7366762

lo.andersson.83@gmail.com

Särlagränd 1, 774 97 Fors.

Galleri

Lotta Andersson

Lotta Andersson

Lotta Andersson

Lotta Andersson

Lotta Andersson