Om maisie

En bra grund att stå på har man efter avlagd lärarexamen; att sedan bygga vidare på den grunden har gjort att jag i dag är den jag är vad gäller målningstekniker av olika slag. De tekniker jag använder är akvarell, akryl, porslins- och glasmålning.

Jag tycker mycket om fjällnaturen och målar när jag vistas där i trakten av Vilhelmina i Södra Lappland, Västerbottens län. Där finns Stekenjokk, Klimpfjäll, Kittelfjäll och Marsfjällen. Där har många gått akvarellkurser med mig som ledare.

Växter, både vilda och odlade, är intressanta förebilder.

Porslins- och glasmålning kräver bränning i specialugn i olika temperaturer. Porslin i 800 grader, flera bränningar. Glas bränns i 580 grader, flera bränningar.

Jag har ateljé i  Pellbo i ett eget litet hus. I mer är 20 år har jag undervisat i akvarell på SV, Studieförbundet Vuxenskolan i Avesta. Jag är egen-företagare.

/Maisie Edman Hollman

Kontaktuppgifter

  • LASSES – PELLBO 33
    (GPS: N60,18736 – E016,35496)
  • 775 95 FOLKÄRNA
  • Tel: 073-075 67 82
  • konst[at]maisie.se
  • www.maisie.se
 

 

Galleri

Fjällbild. Akryl.
Björkarna vid stugan. Akryl.
Sensommar i Kittelfjäll. Akryl.