Avesta Art

Sedan 1995 har Avesta Art presenterat samtidskonst i samklang med slaggstensväggarnas uttrycksfulla inramning.  Utställningen har återkommit, med nya temat och olika uttryckssätt, från början vartannat år och numera varje år. Besökare har kommit tillbaka utställning efter annan, nya har tillkommit, alla för att finna en utställning som ständigt förnyar sig och växer.

Avesta Art 2018
19 maj – 16 september – 10.00-17.00
Midsommarafton stängt

www.verket.se

Folkare Landsbygdsforum

Folkare Landsbygdsforum är ett informellt nätverk för att främja landsbygdens utveckling i Avesta kommun. Ledamöterna företräder kommundelarna Grytnäs, Folkärna, By och tätorten Avesta, Lantbrukarnas Riksförbunds kommungrupp samt Avesta kommun. Ordförande är kommunfullmäktiges ordförande och sekreterare är kommunens landsbygdsutvecklare. Folkare Landsbygdsforum fungerar som kommunbygderåd för Avesta.

Muddus

I genuin Dalamiljö ligger vår släktgård med inrikting på bärförädling. Vi har också B&B samt gårdsbutik och café. Från sommaren 2012 kommer vi att ha restaurang. På gården finns badtunna, båtar, kanot och cyklar att hyra. Gångavstånd till badplats och fiske. Nära till golfbana (Avesta) kultur och naturupplevelser.
Varmt välkomna…

www.muddus-hjortron.se

Folkare Konstförening

Öppen för alla som vill bli medlemmar och delta i vår verksamhet: Utställningar, studiebesök, föredrag, resor och studiecirklar. Konstföreningen arrangerar en Höstsalong för konstamatörer i alla åldrar i Avesta. Vi är medarrangör till Konstrundan och bistår med administration, volontärer och information.

Folkare Konstförening Facebook

Humlebackens Kulturhus

Humlebackens Kulturhus är beläget i det mycket natursköna biosfärområdet ÄLVLANDSKAPET Nedre Dalälven. Mötesplats för människor, musik, konst, lyrik och natur. Humlebackens Kulturhus, f.d Bäsinge missionshus, byggdes år 1912 och har alltid varit en mötesplats för folket i bygden. Adress: Bäsinge 19, Krylbo.

Öppet i samband med KONSTRUNDAN. Kaffeservering med hembakat bröd. Utställningar.

Kl. 11.00-17.00. Långfredagen den 30 mars- annandag påsk 2 april.

 

http://www.humlebackenskulturhus.se

Brunnbäcks Herrgård

Brunnbäck är en anrik mötesplats vid Dalälvens strand i södra Dalarna, inte långt från Krylbo. Här utkämpade dalkarlar och danskar en blodig strid år 1521 och på 1600-talet fanns här gästgiveri, post och tingshus. Idag är Brunnbäcks Herrgård ett nav för olika verksamheter och möten. Här genomför Management House flera av sina utbildningar och här bokar företag gärna sin dagkonferens. Det vackra läget och den inspirerande miljön uppskattas i många sammanhang, oavsett om det gäller högtidsmiddagar, bröllop eller lyxig bed & breakfast.

Brunnbäcks Herrgård

STORA ENSO - Fors bruk

Vi ska vara kundernas första val med en verksamhet i världsklass.

Fors Bruk ingår i Stora Enso-koncernen och är en del av affärsområdet Renewable Packaging. Vi tillverkar falskartong som används till konsumentförpackningar för bland annat livsmedel och grafiska produkter såsom gratulationskort och bokomslag. Vi har en årskapacitet på 400 000 ton och är cirka 530 anställda.

Besök Stora Enso Fors Bruk

Kultursponsor

Bidra till kulturlivet i Södra Dalarna och få en Sponsormugg.

Vill du bli ”Kultursponsor” till Konstrundan Avesta. Som tack får du Konstrundans ”Sponsormugg” samt ett omnämnande här på webben under ett år. Allt du behöver göra är att betala ett sponsorbidrag.


Kultursponsorer 2016:

  • Yrkesförmedlingen AB – 5 muggar
  • Björn Olson – Konsthandlare, Stockholm
  • Eric & Catrin Duhs – Folkärna
  • Adam Sundstedt – Företagare, Falun

Bli sponsor

Stöd Konstrundan Avesta

Stöd vår verksamhet och bidra till att vår kommun blir ännu bättre!

Vill du också få en plats här och bidra till att Konstrundan i Avesta blir ännu bättre? Du som sponsor får plats här på vår hemsida med logotype, presentationstext och länk till hemsida. Fyll i formuläret så kontaktar vi Er.

Ja, vi är intresserade av att sponsra Konstrundan Avesta

* Obligatoriska uppgifter