Malin Ingvar-Nilsson

I By hembygdsgård kommer det visas tavlor av Malin Ingvar-Nilsson. Det är en minnesutställning med tavlor och skulpturer som Malins familj och By Sockengille arrangerar.

Malin var en av de medlemmar som var med från start i Konstrundan Avesta, då rundan endast bestod av 5 konstnärer. De senare åren var hon som ansvarig för vår kontakt med media och press. De sista åren hade hon en sjukdom att kämpa mot, men det var inget som märktes utåt, hon var glad, öppen och jobbade med sin konst för fullt.

Det blev tomt utan Malin och hon saknas i vårt gäng. Vi är väldigt glada att Mats, hennes man, vill ha en minnesutställning, för det är inte bara vi som saknar henne på rundan, det gör även besökarna.

För flera år sedan filmade Ingemar Sevemyr några deltagande konstnärer på rundan, självklart är Malin med i denna nedkortade version. Ni kan se den här. Den här filmen är en helt annan film än den som kommer att visas i By Hembygdsgård. Den dokumentären handlar bara om Malin.

Filmaren Ingemar Sevemyr kommer att premiärvisa en helt ny dokumentär om Malin. Den visas i By Hembygdsgård söndagen den 5 april kl. 16.00. Det är inte samma film som visats tidigare i Avesta och By  och bygger på tidigare ej visat filmmaterial.