Om Per-Inge

Måleriet har alltid varit min passion, något jag inte kan leva utan. Inte sedan jag först såg min mor trycka ut dessa underbara lysande färger ur tuberna och blanda dem på sin palett. Jag ville bokstavligen äta färg!
Från tonåren målade jag på all min fritid. Under de fyra åren på Konstfackskolan även på lördagar och söndagar. Under mina år som lärare på helger och sommarlov. Så till sist, från mitten av 70-talet, äntligen på heltid.
Jag började med att blanda de två ganska konventionella målningstekniker jag lärt mig på Konstfack, med pensel och kniv. Därefter började jag successivt lägga in dropp, stänk och även att hälla färg på mina dukar. Jag upptäckte möjligheterna att omvandla en landskapsmålning till ett porträtt, ett päron till baken på en kvinna, en trafikskylt till en näsa.
Jag letade efter inspiration överallt, inte speciellt inom konsten utan i tidningar, tecknade serier, illustrationer, gamla foton, udda vägskyltar, var som helst. Färgkombination på en stor lastbil, fjällmönstret på en fisk, det röda skenet från ett stoppljus…
Ur denna kaotiska blandning började sakta mitt eget högst personliga uttryck utvecklas, där jag för varje ny situation väljer olika delar av min repertoar och min speciella sätt att tänka och lösa problem.

Kontaktuppgifter

Åsgarns Bygdegård

Galleri