Om Jenny

Textilkonstnär, designer och hantverkare med gesällbrev och lilla silvermedaljen i konstbroderiyrket.

Jag jobbar först och främst konstnärligt men det är viktigt att hantverket i mina arbeten håller hög kvalitet. De flesta verk yttrar sig i broderi/konstsömnad men jag ger mig själv en chans inom flera andra tekniker ex. vävning och grafiska tryck. Problemlösning är halva utmaningen och jag tycker om att testa mina egna och de aktuella materialens gränser.

Under 2015 började jag sy i raster, ett vanligt sätt att teckna för att få fram gråskalor. De material som tilltalar mig mest är linnetyg, siden, nylon och lintrådar. Gärna äldre material som gör att mitt textila skapande inte kostar miljön mer än nödvändigt.

Jag har startat en porträtt-serie där jag avbildar kvinnor i min omgivning som jag har eller haft starka band till. Färgerna de porträtteras i är deras egna favoriter. Det började med ett självporträtt för att hitta in i sömnaden. Min upplevelse är att det är lättare att avbilda sig själv än andra. Bilderna jag använt har jag själv tagit, bearbetat i bildprogram för att förenkla och översatt till textil.

 

Kontaktuppgifter

profilbild

Galleri